


Sestavine za testo:
2 jajci
150 g sladkorja
ščepec burbonske vanilije
100 g masla
4 žlice mlečnega kefirja
200 g moke T500
7 g pecilnega praška
150 g zmletih praženih lešnikov
Sestavine za premaz:
domača slivova marmelada
50 g zmletih praženih lešnikov
Jajca dobro spenimo in v dveh delih vmešamo maslo, nato še sladkor z burbonsko vanilijo in kefir. Dobro zmešamo in v maso po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom. Ko je moka vmešana, primešamo po žlicah v maso še lešnike.
Modelček za jagnje namastimo z maslom, rahlo posujemo z ostro moko in vanj nadevamo maso. Damo peči v segreto pečico na 200°C za 45 minut. Pečeno testo ohladimo, prerežemo po dolžini, premažemo s slivovo marmelado sestavimo skupaj in premažemo še po zunanji površini, razen gobčka. Posujemo z lešniki, pustimo da se uleži dan ali dva in ponudimo.
Praznično jagnje je bilo nekdaj del vsakega pomembnejšega slavja, pomenilo je mir in blagostanje.