Recept: 460 g bele moke, 290 g mlačne vode, 12 g soli, 150 g droži (75 g bele moke, 75 g vode, 1 žlica droži, ki jih hranimo).
Zvečer pripravimo droži: 75 g bele moke, 75 g vode, 1 žlica matičnih droži.
Zjutraj zamešamo testo: 150 g droži, 300 g mlačne vode in 500 g bele moke. Pustimo testo počivati in čez pol ure dobro vgnetemo 12 g soli.
Testo damo vzhajati in ga prvi 2 uri, na pol ure 4 x raztegnemo in prepognemo. Potem ga pustimo, da ravno prav vzhaja, kar ugotovimo s preizkusom s prstom. Če se odtis prsta počasi vrača, je vzhajano testo za predoblikovanje. Testo s pomočjo plastične lopatke stresemo na delovno mizo in ga rahlo pomokamo ter obrnemo. Testo rahlo pomokamo in nežno razvlečemo z valjarjem na prst debelo. Razrežemo na 16 kosov, enega v obliki zvezde in 15 različno velikih vej (od manjših do večjih). Pokrijemo in pustimo vzhajati.
Pečemo v pečici na 170c dobre pol ure.