Blag vonj dišeče vijolice se lepo poveže z borovnicami v vodnem kefirju in je pravi spomladanski napitek,

ki prebudi željo po gibanju v prebujeni naravi.

Divje dišeče vijolice so okusne in zdrave , v telesu umirjajo vnetja. Borovnice ohranjajo vitalnost z bogastvom antociana in antioksidanti. Z encimi in rudninskimi snovmi je bogat med. Vodni kefir vsebuje mlečnokislinske bakterije in kvasovke, ki blagodejno vplivajo na prebavila in odpornost telesa.

 

Sestavine:

500 ml vodnega kefirja z borovnicami in dišečimi vijolicami

sok ene limone

1 žlica akacijevega medu (po okusu)

 

Priprava:

Vodni kefir z borovnicami in dišečimi vijolicami pripravimo tako, da tri žlice kristalov vodnega kefirja splahnemo in prilijemo 5 dl vode. Vmešamo tri žlice rjavega sladkorja, pest borovnic in cvetove divje dišeče vijolice. Fermentiramo en dan.

Naslednji dan pripravimo napitek. Borovnice, ki so se fermentirale v vodnem kefirju previdno poberemo iz posodice in jih predenemo v vrč. Zraven precedimo vodni kefir, ožamemo limono in primešamo akacijev med po okusu. Ohlajenega postrežemo s svežim cvetom dišeče vijolice.