Umešana jajca so prava hrana za bogat pomladni zajtrk. Za divjo moč vmešamo poganjke divjega hmelja in kefirjevo skuto.

Sestavine:
košček masla
4 jajca
šopek poganjkov divjega hmelja
2 žlici kefirjeve skute
sol in poper

Hmeljeve poganjke nasekljamo, prihranimo vršičke in nekaj lističev za okrasitev.

Na maslu hitro prepražimo hmeljeve vršičke, nato dodamo sesekljane  poganjke hmelja, umešamo jajca, skuto in še malo popečemo. Na koncu solimo, popramo po okusu ter okrasimo z mladimi lističi hmeljevih poganjkov.

 Kefirjevo skuto pripravimo tako, da mlečni kefir precedimo, segrejemo do vrelišča in odstavimo posodo. Pustimo pol ure, nato precedimo skozi plastično cedilo. Ohlajeno in dobro odcejeno kefirjevo skuto shranimo v hladilnik. Uporabljamo jo lahko za pripravo namazov, štrukljev, zavitkov …

Jajca so odlična hrana in bogat vir esencialnih aminokislin. Kefirjeva albuminska skuta obogati jed z lahko prebavljivimi beljakovinami. Mladi hmeljevi poganjki pa v jed pridajo obilo C vitamina, betakarotena, mineralov in rudnin.