Testo
- 500 g moke
- 200 g vode
- 20 g droži
- 20 g olja
- 5 g soli
Priprava tortilij
V skledo natehtamo sestavine, zmešamo in zgnetemo v mehkejše testo, kot za rezance. Skledo pokrijemo in pustimo nekaj ur na sobni temperaturi.
Testo razrežemo za oreh velike koščke, težke okoli 60 g, pustimo jih še malo počivat, nato jih razvaljamo na milimeter debelo.
Litoželezno ponev dobro segrejemo brez maščobe in na hitro popečemo vsako stran tortilije, toliko da se pojavi nekaj mehurčkov in nastane kakšna temna lisa, tortilija pa ostane mehka. Če jih bomo uporabili kasneje, jih shranimo v posodo na vlažen prt in pokrijemo.
Mesni nadev
- žlica olja
- sesekljana čebula
- 500 g govejega mletega mesa
- zelena solata
Jogurtov preliv
- 100 g jogurta
- žlička sesekljane čebule
- žlička sesekljane paprike
- žlica limoninega soka
- žlička dijonske gorčice
- sol
- poper
Priprava mesne tortilije
Na olju prepražimo čebulo in mleto meso.
V blenderju, na nizki hitrosti, zmešamo sestavine za jogurtov preliv.
Solato operemo, osušimo in natrgamo na manjše kosce.
Pečeno tortilijo nadevamo s solato, mesom, prelijemo z jogurtovim prelivom in postrežemo.
Divji nadev
- 300 g nepasirane skute
- užitne gozdne in travniške zeli, cvetje (regrat, navadna zvezdica, navadna marjetica, zajčja deteljica)
Paradižnikov preliv
- 100 g spasiranih paradižnikovih pelatov
- nekaj kapljic čilija
- žlica jabolčnega kisa
- sol
- poper
Malinov preliv
- 100 g spasiranih malin
- balzamični kis
- ščepec soli
Priprava divje tortilije
V kozici segrejemo nepasirano skuto in pazljivo mešamo, da se ne prime dna.
V blenderju, na nizki hitrosti, zmešamo sestavine za preliv.
Divje zeli in cvetje dobro operemo in osušimo.
Pečeno tortilijo nadevamo s skuto, divjimi zelmi in cvetjem, prelijemo s prelivom in postrežemo.