Droži
- 40 g moke
- 40 g vode
- 20 g matičnih droži
Testo
- 2 jajci
- 100 g droži
- 100 g stopljenega masla
- 150 g sladkorja
- Ščepec burbonske vanilije
- 150 g moke
- 150 g mletih praženih lešnikov
Za premaz in posip venca
- slivova marmelada
- zmleti lešniki
Za okrasitev piškotov
- 50 g bele čokolade
- 3 g olja
- želejasti bombončki
Pripravimo droži po receptu. Ko se podvojijo so pripravljene za zames testa.
Svilnato umešamo jajca, po korakih dodamo sladkor, burbonsko vanilijo, droži, moko in lešnike.
Pekač premažemo z maslom in nadevamo testo. Pustimo vzhajati 3-5 ur na sobni temperaturi.
Vzhajano testo pečemo 35 minut na 200°C.
Ohlajeno testo prerežemo in namažemo s slivovo marmelado in posujemo z mletimi lešniki.
Če delamo piškotke v srčkastih modelčkih, jih ohlajene pomočimo v glazuro bele čokolade in okrasimo z želejastim diamantkom.