Droži

  • 40 g moke
  • 40 g vode
  • 20 g matičnih droži

Testo

  • 2 jajci
  • 100 g droži
  • 100 g stopljenega masla
  • 150 g sladkorja
  • Ščepec burbonske vanilije
  • 150 g moke
  • 150 g mletih praženih lešnikov

Za premaz in posip venca

  • slivova marmelada
  • zmleti lešniki

Za okrasitev piškotov

  • 50 g bele čokolade
  • 3 g olja
  • želejasti bombončki

Pripravimo droži po receptu. Ko se podvojijo so pripravljene za zames testa.

Svilnato umešamo jajca, po korakih dodamo sladkor, burbonsko vanilijo, droži, moko in lešnike.

Pekač premažemo z maslom in nadevamo testo. Pustimo vzhajati 3-5 ur na sobni temperaturi.

Vzhajano testo pečemo 35 minut na 200°C.

Ohlajeno testo prerežemo in namažemo s slivovo marmelado in posujemo z mletimi lešniki.

Če delamo piškotke v srčkastih modelčkih, jih ohlajene pomočimo v glazuro bele čokolade in okrasimo z želejastim diamantkom.