Spomladansko sonce razvname cvetove španskega bezga, da se iz okrasnega vrta širi opojni duh prvih cvetočih grmov. Meni najljubšega in okusnega. Nežni cvetovi opojno dišijo in z okusom spominjajo na sočno lupinico zelenih jabolk.

Sestavine:

500 ml vodnega kefirja s cvetki španskega bezga in rezino limone

domači sok črnega ribeza

Priprava:

Vodni kefir z limonino rezino in cvetki španskega bezga pripravimo tako, da tri žlice kristalov vodnega kefirja splahnemo in prilijemo 5 dl vode. Vmešamo tri žlice rjavega sladkorja, dodamo rezino limone in cvetove španskega bezga. Fermentiramo en dan.

Naslednji dan pripravimo napitek. V kozarec precedimo vodni kefir in primešamo domač sok črnega ribeza tako, da je približno polovico vsakega. Ohlajenega postrežemo s svežimi cvetovi dišečega španskega bezga.

Dišeč španski bezeg je lep in zdrav grm, cvetove uporabljamo za čaj proti prehladu. Z vodnim kefirjem združi moč z blagodejnim vplivom mlečnokislinskih bakterij in kvasovk na odpornost. Sok črnega ribeza je bogat z antioksidanti, rudninami in vitaminom C. Skupaj, odličen in zdrav spomladanski napitek.