Recept: 400 g polnozrnate moke, 350 g mlačne vode, 10 g soli, 150 g droži (75 g ržene moke, 75 g vode, 1 žlica matičnih droži).

Zvečer pripravimo droži: 75 g ržene moke, 75 g vode, 1 žlica matičnih droži. Zjutraj umešamo testo: 150 g droži, 350 g mlačne vode in 400 g polnozrnate moke. Pustimo testo pol ure, da poteče autoliza. Nato dobro ugnetemo 12 g soli. Nadaljnji dve uri testo na  pol ure 4 x razvlečemo in prepognemo. Potem pustimo vzhajati 3 – 5 ur. Ko je primerno vzhajano testo (preizkus s prstom), ga z lopatko stresemo iz vzhajalne sklede na delovno površino. Rahlo pomokamo in s pomočjo kovinske lopatke testo obrnemo in ga 4 x razvlečemo in prepognemo, vsakič vmes omedemo moko. S spodvihavanjem na hlebčku oblikujemo lepo površinsko napetost, ga pomokamo, pokrijemo in pustimo petnajst minut počivat. Po predloblikovanju ga finalno oblikujemo, še enkrat ga na rahlo pretegnemo in oblikujemo površinsko napetost ter damo vzhajat v pomokano košarico (riževa moka). Ko je primerno vzhajan, ga obrnemo na peki papir ali v vročo posodo, zarišemo vzorec, pokrijemo in damo peči na 240c. Po petih minutah zmanjšamo na 220c. Prvih dvajset minut pečemo pokrito, nato odkrito še 30 minut do željene barve.