Droži

  • 40 g moke T 500
  • 40 g vode
  • 20 g matičnih droži

Testo

  • 100 g droži
  • 400 g vode
  • 600 g moke T500
  • 200 g polnozrnate moke
  • 14 g soli

Nadev

  • 200 g pelatov
  • 300 g mocarele
  • rezine paradižnika
  • rezine paprike
  • šparglji
  • origano
  • bazilika

Nekaj ur pred zamesom testa pripravimo droži. Ko se podvojijo, lahko pričnemo s pripravo testa.

Zmešamo droži, vodo in moko ter dobro zgnetemo. Pustimo testo počivati pol ure. V testo vmešamo sol in zgnetemo, da postane svilnato gladko. Pokrijemo skledo in pustimo še dve uri na sobni temperaturi, nato oblikujemo 4 krogljice težke okoli 300 gramov. Shranimo jih v nizko plastično škatlo, pokrijemo s folijo in pokrovom ter damo za 24 ur na hladno vzhajanje v hladilnik.

Testene krogljice vzamemo iz hladilnika eno uro pred peko. Krogljice predenemo na pomokano mizo. Z rokama naredimo rob in narahlo razvlečemo v krog.

Namažemo z dvema žlicama pelatov, obložimo z rezinami paradižnika, paprike, šparglji, koščki mocarele, rezinami pršuta, posujemo z origanom in dodamo vršiček bazilike. Robove lahko nadevamo s sirom.

Pečemo na 250°C 10 – 15 minut, da se testo lepo zapeče.