Priprava droži za peko

  • 80 g vode
  • 80 g bele moke
  • 40 g matičnih droži

Priprava testa

  • 200 g droži
  • 200 g  mlačnega mleka
  • 80 g goste smetane
  • 20 g rjavega sladkorja
  • 14 g soli
  • 80 g polnovredne pšenične moke
  • 380 g bele moke T500
  • 60 g masla

Za obarvanje testa

  • 8 g prahu posušene rdeče pese
  • 8 g prahu posušene špinače
  • 4 g oglja
  • 4 g kurkume

Premaz

  • rumenjak
  • žlica goste smetane

Za posip

  • sezam

Za nadev

  • rezine pečene govedine
  • sezonske divje zeli in cvetje (navadna lakota, grenkuljica, navadne zvezdice, marjetica, kapucinka, ognjič)
  • rezine paradižnika
  • sadna kaša z jabolčnim kisom

Droži pripravimo po receptu, nekaj ur pred pričetkom zamesitve testa. Ko se droži podvojijo lahko nadaljujemo s pripravo testa.

Ko so droži podvojene, lahko pričnemo s  pripravo testa. Zmešamo droži, mleko, smetano, mleko, rjavi sladkor, sol in moko ter dobro zgnetemo. Pustimo testo počivati pol ure.

V testo umešamo maslo v  dveh korakih in dobro zgnetemo. Testo razdelimo na 4 dele po 250 g in v vsakega dobro vgnetemo svojo barvo (špinačo, rdečo peso, oglje in kurkumo). Vsak obarvan del razdelimo na dva po 125 g in oblikujemo hlebčke. Bunse damo v pekač pokrijemo s folijo in pustimo 5-7 ur vzhajati na sobni temperaturi.

Lepo vzhajane premažemo, posujemo s sezamom in damo v vročo pečico na 220​°C za 20 minut.

Govedino pripravimo v sous vide, kuhamo jo 8 ur na 57°C. Pripravljeno na hitro popečemo na vročem olju in narežemo na tanke rezine.

Nabrano cvetje in divje zeli operemo in osušimo.

Sadno kašo malin precedimo in okisamo z jabolčnim kisom.

Ko so bunsi pečeni, jih postrežemo z govedino, divjimi zelmi in cvetjem ter prelijemo s sladko-kislo sadno omako.

Uporabimo užitne divje zeli, ki so tisti čas na voljo v naravi. V jeseni sem uporabila navadno lakoto, grenkuljico, navadne zvezdice, marjetice, kapucinke in ognjič.