Recept: 280 g bele moke, 280 g pirine moke, 290 g mlačne vode, 12 g soli, 150 g droži (75 g bele moke, 75 g vode, 1 žlica matičnih droži.

 

Zvečer pripravimo droži: 75 g bele moke, 75 g vode, 1 žlica matičnih droži. Zjutraj zamešamo testo: 150 g droži, 290 g mlačne vode, 280 g bele moke in 280 g pirine moke. Počakamo da poteče autoliza in čez pol ure dobro vgnetemo 12 g soli. Damo testo vzhajati in ga prvi 2 uri, na pol ure 4 x raztegnemo in prepognemo. Potem ga pustimo, da ravno prav vzhaja, kar ugotovimo s preizkusom s prstom. Če se odtis prsta počasi vrača, je vzhajano testo za predoblikovanje. Testo s pomočjo plastične lopatke stresemo na delovno mizo in ga rahlo pomokamo. 4 x ga raztegnemo in prepognemo, vmes omedemo moko in oblikujemo hlebček s spodvihavanjem. Pomokamo in pokrijemo s krpo. Po petnajstih minutah testo nežno pretegnemo in preganemo ter oblikujemo površinsko napetost hlebčka. Predanemo v košarico s pomokano krpo (riževa moka), pokrijemo in pustimo vzhajati. Ko je vzhajano testo, ga obrnemo na peki papir ali na vročo posodo in zarišemo vzorček.  Posodo pokrijemo in pečemo na 240c pet minut, nato temperaturo znižamo na 220c. Prvih dvajset minut pečemo v pokriti posodi, nato jo odkrijemo in spečemo do željene barve (okoli 30 minut).