Sestavine za testo:

2 jajci

150 g sladkorja

ščepec burbonske vanilije

100 g masla

4 žlice mlečnega kefirja

200 g moke T500

7 g pecilnega praška

150 g zmletih praženih lešnikov

Sestavine za premaz:

domača slivova marmelada

50 g zmletih praženih lešnikov

Jajca dobro spenimo in v dveh delih vmešamo maslo, nato še sladkor z burbonsko vanilijo in kefir. Dobro zmešamo in v maso po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom. Ko je moka vmešana, primešamo po žlicah v maso še lešnike.

Modelček za jagnje namastimo z maslom, rahlo posujemo z ostro moko in vanj nadevamo maso. Damo peči v segreto pečico na 200°C za 45 minut. Pečeno testo ohladimo, prerežemo po dolžini, premažemo s slivovo marmelado sestavimo skupaj in premažemo še po zunanji površini, razen gobčka. Posujemo z lešniki, pustimo da se uleži dan ali dva in ponudimo.

Praznično jagnje je bilo nekdaj del vsakega pomembnejšega slavja, pomenilo je mir in blagostanje.