Ideja za hitro kosilo iz sestavin, ki jih imamo vedno pri roki. Mlečni kefir se fermentira na kuhinjskem pultu, v krušni omarici je potrebno porabiti star kruh in v hladilniku se skriva ostanek pršuta.

Sestavine:

1 bageta

5 dl mlečnega kefirja

3 jajca

2 pesti naribanega sira

150 g rezin pršuta

sol

poper

origano

 

Priloga:

motovilec

balzamični kis

Bageto narežemo na rezine in jih položno naložimo v vrste v pekač. Med vrste kruhovih rezin zložimo rezine pršuta. Jajca stepemo na roke, primešamo mlečni kefir, ščep soli in poper po okusu. Prelijemo čez rezine kruha in pršuta in posujemo z naribanim sirom ter origanom. Pekač pokrijemo in ga shranimo v hladilniku čez noč, da se tekočina lepo vpije s kruh. Naslednji dan na hitro spečemo narastek na 180°C, do zlatorjave barve (slabe pol ure).

Postrežemo z motovilcem, ki ga prelijemo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa.