Dobro počutje bomo občutili takoj, ko si bomo privoščili kozarec detox smoothia. Čutili bomo energijo in živahno moč misli. Okus spominja na kivi, čeprav ga v receptu sploh ni.

Sestavine:

500 ml vodnega kefirja z rezino limone

sok 2- 4 bio pomaranč

sok polovice bio limone

1 banana

košček ingverja

čajna žlička spiruline v prahu

čajna žlička klorele v prahu

Priprava:

Vodni kefir z limonino pripravimo tako, da tri žlice kristalov vodnega kefirja splahnemo in prilijemo 5 dl vode. Vmešamo tri žlice rjavega sladkorja, dodamo rezino limone. Fermentiramo en dan.

Naslednji dan pripravimo napitek. V blender narežemo banano, dodamo košček ingverja, sok ožetih pomaranč, limon in vodni kefir ter spirulino in klorelo. Dobro zmešamo in ponudimo slasten zelen napitek!

 

 

Razstrupljanje oziroma detoksikacija je proces, v katerem se telo očisti toksinov v telesu. Zato se telo počuti bolje in čutimo več energije. V detox napitku pomaranče in limone poskrbijo za svežino, banana pa za poln sladkoben okus. Ingver preganja glavobole in prehlade ter ustvari prijeten, pikanten okus. Vodni kefir ustvari blagodejne učinke na presnovni in imunski sistem. Napitek vsebuje tudi izjemen vir klorofila, vitaminov, mineralov in beljakovin, ki skrbi za železo v telesu in delovanje živčnega sistema.