Recept: 240 g mleka,
25 g škroba (gustin),
10 g kristalnega sladkorja,
3 rumenjake,
150 g temne čokolade (70%),
6 beljakov,
75 g kristalnega sladkorja,
1 žlica droži,
maslo in sladkor za modelčke.

 

Nad soparo stopimo čokolado.
V vrčku zmešamo mleko, gustin, sladkor (10g) in rumenjake. Zmešamo s paličnim mešalnikom in prelijemo v kozico in damo kuhat na nizko temperaturo (5. stopnja). Počasi mešamo in pazimo, da se ne prime. Ko je lepo zgoščeno jo odstavimo in počasi primešamo v stopljeno čokolado in lepo zmešamo. Počakamo, da se malo ohladi.
Pripravimo beljakov sneg, ko se začne lepo peniti, po korakih dodamo sladkor (75g), da nastane svilnat.
Po korakih počasi dodamo sneg v čokoladno maso in primešamo žlico droži.
Maso napolnimo do roba modelčkov, lepo pogladimo in pokrijemo ter pustimo v hladilniku do peke. Sladico lahko pripravimo vnaprej tudi tri dni.
Pečemo jih na 190c 15 minut, da bodo bolj tekoči v notranjosti jih pečemo le 13 minut.